DIOD Laser i STOCKHOLM

DIOD laserbehandling

Många lider av generande hårväxt, både kvinnor som män. Positivt för den som lider av hårväxten är att det finns hjälp att få, både effektivt och skonsamt med hjälp av laser – vilket är precis vad våra hudterapeut kan hjälpa till med i Ängellaserklinik.

Det finns inget som heter permanent hårborttagning utan man säger istället permanent hårreducering. Man kan aldrig säga att man aldrig mer kommer att få tillbaka något hår. Vid hormonella förändringar etc kan hårceller stimuleras och på så vis kan nytt hår börja växa. Lång forskning visar att hår som behandlats med IPL och Powerlite inte växer tillbaka. Däremot kan håranlag som slumrat aktiveras på grund av hormonell påverkan såsom efter klimakteriet. Det rör sig då om helt nya hårstrån. Det som vi lyckas reducera bort är borta för alltid.

När ser man resultat?Cirka tio dagar efter behandlingen kan man se ett märkbart resultat. Hårstrån från vilande hårsäckar påverkas inte utan växer upp efter två till tre månader. Då är det dags för nästa behandling.

Kan alla hårtyper behandlas?
Ju mörkare hår och ljusare hud desto snabbare och bättre resultat. Behandlingen är även effektivare på tjockt hår än på tunt hår.
Håret måste alltid innehålla melanin (pigmentet som ger hårstrået dess färg) för att behandlingen ska vara effektiv. Därmed fungerar inte metoden på gråa och vita (väldigt ljusa hårstrån). Även rött hår kan vara svårt att behandla då det innehåller mindre pigment. Behandlingen har sämre effekt på väldigt tunna, fjuniga hår (vellushår) som man ofta har i ansiktet.

Hur många behandlingar behövs det?
Det är nödvändigt att man upprepar behandlingarna eftersom endast hårstrå i tillväxtfas behandlas. Man får en successiv utglesning av hårväxten. Hur många behandlingar som behövs är individuellt och varierar beroende på vilket område som behandlas samt på hårets färg och tjocklek. I genomsnitt krävs det 4-8 behandlingar på en kund som är optimal, det vill säga har ljus hud med grova och mörka hår. Är någon av parametrarna ej optimal får man eventuellt räkna med fler behandlingar. Självklart är det upp till kunden själv att bestämma när man känner sig nöjd, vissa vill endast glesa ut hårväxten.

Välkommen att boka tid via bokadirekt.se 

bokadirekt